Varför ändträ som skärbräda?
5 anledningar att välja Miirage
Antibakteriella träslag
Vi använder oss bara av de mest lämpade träslagen för skärbrädor. Träslaget ska vara tillräckligt hårt för att vara hållbart, men inte så hårt att de skadar din kniv. En perfekt balans.
Låg porositet. Tätare träslag absorbera mindre vätska = mer hygienisk!
Vissa träslag innehåller naturliga oljor och ämnen som hämnar bakterier, och egenskapar som "kapslar in" och dödar bakterierna = antibakteriella.
Träslag som lönn, valnöt och körsbär har alla dessa egenskaper!
100% plast-och giftfri
När du hanterar mat på skärbrädor gjorda på plast eller bambu riskerar du att överföra mikroplaster eller partiklar som är skadliga för din hälsa till maten.
Våra brädor är gjorda helt utan farliga tillsatser eller ämnen som kan vara hälsoskadliga.
Oslagbar hållbarhet
Vi bygger endast skärbrädor i ändträ, vilket innebär att träets fiber pekar uppåt. Detta gör att kniven gilder skonsam ner lite mellan fibrerna. Bra för kniven och bra för brädan.
Det är så en skärbräda i ändträ kan hålla i flera decennier.
Rejäla storlekar
En stor skärbräda kan revolutionera din matlagning. Den gör det lättare att hålla ordning, är mer praktisk att använda och är mycket säkrare.
Handgjord i GÖTEBORG
Samtidigt som du får en fantastisk skärbräda som kommer hålla resten av ditt liv så stöttar du en lokal tillverkare.
När du väljer oss, tackar du nej till konsumtionssamhället och dåliga arbetsvillkor på andra sidan jorden.
Som tack får du äkta göteborgsk kvalitet.